Translate

Blogiarkisto

Etsi blogista omalla hakunimikkeellä

lauantai 7. syyskuuta 2019

Hei!


Olen tässä viime aikoina miettinyt sitä, mitä se hyvinvointivalmentajan vastuu tarkoittaa siellä käytännön arjessa ja ohjaus tilanteissa. Kirjoitin aiheesta yhteenvedon ja kuvasin seuraavan videon tähän aiheeseen.


Hyvinvointivalmentajan vastuu
Vastuu kysymyksissä lähtökohdan tulee mielestäni olla siinä, että kyseessä on tiedonjakotilanne,  Näin ollen tasavertaisuus on tärkeää, aina silloin kun ohjataan asiakkaita heidän aihealueiden parissa. Tietysti ohjaajan metodit ja opetustavat pitää saada kyseenalaistaa, jotta päästään kunnolla selvyyteen siitä, mitä ne ovat. Näin ollen myös jokainen ymmärtää omien vastuualueiden rajat. Ohjaajalla tulee mielestäni olla aito ja vilpitön halu, löytää juuri sille tietylle asiakkaalle sopivat työkalut arjen haasteiden selvittämiseen. Siten ajatellen, hänen tulee toimia jonkin aikaa ohjauksellisessa vastuussa, jotta nämä tietyt harjoitteet sisäistetään oikealla tavalla. 

Hyvinvointivalmentajalla on vastuu ohjata asiakasta,  itsenäisten harjoitteiden kanssa, siinä määrin että se työ tehdään siellä alueilla, missä sitä tarvitaan.  Tässä asiayhteydessä tuon kolme näkemystä esille. 


1.Tunnetyöskentely alueet
2.Ajatus- ja uskomusmallien rakenteet
3. Asenne- ja suhtautumistapa muutokset


Joka kerta kun nämä työkalut tai työskentelytavat herättävät jonkin tunnekokemuksen tai tunnereaktion niin siihen tulee puuttua ohjauksellisesti, jotta sen käsittely ohjataan rakentavaan suuntaan. Tässä oikeastaan kiteytyy hyvinvointivalmentajan vastuu siitä, miten ohjataan ja se miten se vaikuttaa kun sanotaan jotain tietyllä tapaa. 

songs:

*

*

*


*Feel free, be well & we meet again!


Namaste

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti