Translate

Blogiarkisto

Etsi blogista omalla hakunimikkeellä

tiistai 9. heinäkuuta 2019




Hyvinvointivalmentaja Jari Kenttämaa

tässä hei!

-

Tänään haluan aloittaa tämän aiheen sellaisesta näkökulmasta, jossa vertaillaan
rakkauden näkemyksiä suhteessa seuraaviin sanoihin, jotka ovat oletus (believe) ja uskollisuus (faith).


Faith or believe

Faith ja believe ovat Englanninkielisiä sanoja. Oletus (believe) sana, käsitteenä ja konseptina. Seuraavassa suomenkielisiä sanoja, joita pidetään verrannollisena - believe- sanalle. Internetin sanakirjasta löydetyt vastineet: luota, ajattele, arvaa, epäile ja usko. Toisaalta FAITH tarkoittaa: uskoa, luottamusta, uskollisuutta, uskottavuutta ja totuutta. Mielestäni tämä taas osoittaa todeksi sen, että suomenkielinen käännös on epätäydellinen joillekin sanoille. Jos et vielä saanut kiinni siitä, mitä pyrin tuomaan esille niin lue vielä vähän matkaa. Tässä asiayhteydessä tuon nämä sanat esille suhteessa rakkauden käsitteisiin. Sana "Usko" (believe) rakkauden käsitteenä on sana, johon voidaan vain vedota ja sanoa; "Uskon, että rakastan sinua".

-

Siksi sen täytyy olla jo hyllyllä valmiina, jos saat ajatuksesta kiinni. Näin ollen, tuo toimenpide ei vaadi juurikaan ponnisteluja sen toteuttamiseen. Mietitään sitten sanaa: "Faith" suomenkielinen käännös: "Uskollisuus". Verrataan sitä nyt rakkauden käsitteisiin. Uskollisuus on sana, joka vaatii käsittelyä. Se on ikään kuin päivittäinen suhde, joka liittyy tiettyyn emotionaaliseen työhön tai kehon työhön tai jopa henkilökohtaiseen työhön ajatusprosessien kanssa ja niin edelleen, joten se vaatii paljon asioita, ennen kuin se voi selviytyä, suhteessa rakkauteen. Siksi se, joka luottaa uskollisuuteen, voi sanoa totuudellisesti ja rehellisyyden nimessä: "Työskentelen rakkauden näkemysten kanssa, suhteessa sinuun, rakkaudella."
-
Näetkö tai ymmärrätkö sen, mitä tarkoitan tällä?
-
Näin ollen sellainen suhtautuminen on koko ajan työn alla sen sijaan, että se jätettäisiin käsitteenä huomiotta tai väheksyttäisiin sen vetovoima. Näet lauseen kokonaiskuvan ja ymmärrät, että se voi auttaa muodostamaan yhteyden hieman pintaa syvemmälle. Miksi sanon tämän, tulee oikeastaan siinä, että jos haluamme muodostaa yhteyden todellisiin ihmisiin niin se on tehtävä samalla tasolla heidän kanssa, jotka yhteyden tahtovat muodostaa. Lähinnä todellisen yhteyden ja läheisyyden saavuttamiseksi. Viitaten aiempiin, korostan rakkauden merkitystä toimivana konseptina. Loppujen lopuksi se ei vaadi niin suuria ponnisteluja, varsinkaan silloin kun rakastamisen halu, esitetään jokaisessa kosketuksessa, eleessä tai teoksessa, ajatuksena keskittyä rakkauden näkemyksiin. Täten rakkauden kohde voi olla tietty henkilö, suhde, harrastus tai käsite. Tarkoitan, että voit nimetä sen.

-
Uskon, että on erittäin tärkeää pitää se vapaan tahdon valintana, kaikkien osallistujien kesken niin ikään vapaan tahdon standardeissa. Olkoonkin tuo toinen osapuoli sitten kuuntelija tai katsoja. Siksi mielestäni tämä tarkoittaa sitä, että vaikka suhde määräytyy päätöksellä niin silti on mahdollista yhdistyä rakkauden näkemyksiin tämän henkilön tai minkä tahansa aiheen suhteen. Näiden tiettyjen valintojen avulla on tärkeää tutkia emotionaalista puolta, ja on hyvä harkita työskentelyä näiden tunteiden kanssa, jotta voimme jatkaa uudelleen elämäämme tai uuteen suhteeseen, rakkaus sydämessä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, miten näen sen nyt, että henkilö pysyy rakkauden näkemyksissä ja nojaa niihin sekä ajatuksien että uskomuksien tasolla. Mielestäni tämä tarkoittaa sitä, että he haluavat hyvyyttä tälle henkilölle, josta hän erosi. Joskus se vaatii syvempää emotionaalista tunnetyöskentelyä ja sen sisäistämistä, ennen kuin se voidaan toteuttaa käytännössä.
-

Palvelen tätä ajatusta vapaana valintana rakkaudelle. Itse suosin nähdä sen niin, että tämä henkilö voi olla ja elää niin kuin he haluavat. (Kuitenkin viha tässä käsitteessä on erotettu rakkaudesta). Uskon kuitenkin, että voimakas kiintymys voidaan luokitella pikemminkin riippuvuudeksi kuin rakkaudeksi. Tämä näkemys on otettava vakavasti harkintaan niin kauan kuin tahdotaan pysyä tietoisena rakkauden näkemyksistä. Kaikissa elämän valinnoissa, joita tehdään. Tällaisia aiheita tällä kertaa.


Songs :: Kappaleet :: Laulut



*


*


*


*



Tunne vapautta, voi hyvin ja me tapaamme jälleen!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti