Translate

Blogiarkisto

Etsi blogista omalla hakunimikkeellä

maanantai 16. syyskuuta 2019



Hei!




Olen tässä viime aikoina miettinyt sitä, mitä sankaritarinat ovat ja varsinkin sitä, miten niihin samastuminen vaikuttaa siellä käytännön arjessa. Syvennyn aiheeseen seuraavan tarinan kautta. 





Sankaritarinat ja unelmien kauneus

( subtitles coming later )


Hyvin usein sankaritarinoita ajatellessa, nousee mieleen elokuvat. 
Tiedäthän sen tunteen kun, joku hyvä elokuva tai hyvän elokuvan katselukokemus, nostaa esiin niitä hyviä fiiliksiä ja tulee se tunne, että voi samastua tuohon elokuvan sankaritarinaan. Sen elokuvan vaiherikkaisiin hetkiin, jotka sisältyi tuon sankaritarinan eri vaiheisiin. Pääasiassa siellä on ollut ne elokuvan alkuvaiheen haasteet ja sitten se tietty käännekohta, josta on ponnistettu kohti sitä riemukasta voittoa. Silloin  kun tuohon sankaritarinaan onnistuu samastua lähes täydellisesti, silloin joutuu myös oikeasti tutkimaan niitä sisäisiä vaiherikkaita tunteita, jotka joutuu tietysti jossain määrin kohtaamaan, koska joudumme tietyssä vaiheessa luopumaan tuosta nostalgisesta fiiliksestä, jonka tuo kyseinen se elokuva on meidän sisimmässämme herättänyt.  Toisin sanoen, joudumme palaamaan arjen rytmiin, joka voi olla kaukana siitä nosteesta ja fiiliksestä, jonka tuo sankarihahmon voittoisa seikkailu on saattanut sisimmässämme herättää. 



Haaste on toisinaan siinä, että kyseiset elokuvat, saattavat herättää myös niitä omia toiveita ja unelmia, joita kohti haluaa edetä. Se, kuinka kukin pystyy sitoutumaan tähän unelman tai vision kauneuteen, vaihtelee itseasiassa aika paljon, eri ihmisten keskuudessa. Jälleen korostuu myös se tekijä, kenelle kerromme tämän toiveen tai haaveen ääneen, ja varsinkin se on tärkeä huomio, että kuinka näihin ääneen ilmaistuihin toiveisiin ja unelmiin suhtaudutaan.  Hyvä kuuntelija, tietysti kannustaa ja etsii mahdollisuuksia, jotta voit lähteä toteuttamaan sitä omaa sankaritarinaa, kohti tuota sinun visiota siitä. Joksi sen itse tahdot luoda tai määrittää sillä hetkellä. Osa kuuntelijoista kertoo heti ääneen ne heidän omat pettymyksen ja katkeruuden kokemukset, eikä sellainen ilmaisutapa välttämättä ole positiivisessa genressä mainittu. Silloin kysyy luonnetta uskoa tuohon unelmaan, vahvemmin kuin mitä tuo palaute antoi ymmärtää. Nyt syvennyn tähän unelmien käsitteeseen hieman seikkaperäisemmin. Ensiksi meille syntyy se ajatus tai idea tuosta unelmasta. Vasta sitten alamme luomaan suhdetta siihen. Tuossa vaiheessa, emme vielä välttämättä osaa määrittää sitä, millainen tuo suhde on nyt tai tulevassa. 



Kuitenkin meidän tulee vahvistaa tuota henkilökohtaista uskoa ja luottamusta, tämän tietynlaisen unelmien tien toteuttamiseksi, jotta löydämme sen elämäntavan, joka vie kohti sitä suurempaa visiota. Sitten kun tuo uskomus ja luottamus vahvistuu, alamme luonnostaan kulkemaan kohti sitä käytännön elämää, jossa nuo unelmien askeleet alkavat olla osa sitä arjen todellisuutta. Lisään tähän vielä sen, että silloin kun tuo uskomus ja luottamus vahvistuu sekä alamme löytämään sitä oikeanlaista suuntaa, silloin myös alamme myös valikoimaan niitä ihmisiä, jotka ovat mahdollisesti, parhaita esimerkkejä tai parhaita roolimalleja. Parhaita auttajia, jotta löydämme ne parhaat toimintamallit ja rakentavat toiminta strategiat, joita tahdomme soveltaa sinne arjen elämään. 




Songs  //  Laulut ja musiikit




*


*


*



Final lightening // Loppukevennys

You're Welcome (From "Moana")


-

-

Tunne vapautta, voi hyvin, elä terveenä ja me tavataan taas!

-

Namaste






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti