Translate

Blogiarkisto

Etsi blogista omalla hakunimikkeellä

sunnuntai 3. toukokuuta 2020


Hei!




Tänään minulla on teema, jossa käsitellään kolme yksinkertaista vinkkiä pelkotilojen hallitsemiseen ja ymmärtämiseen. 



1. Pelon tunnistus vaihe, jossa tutkitaan vähän tuota pelon lähdettä ja muotoa, mitä fiiliksiä, muistoja tai tuntemuksia nousee mieleen juuri nyt ja miksi. Kysy kysymyksiä. Mikä tuon pelon kohde on? Voinko tutkia sitä tai voinko tulla siitä tarkemmin tietoiseksi.

2. Sen jälkeen kun pelon lähde ja kohde on edes jossain määrin selvillä voidaan siirtyä seuraavaan vaiheeseen. Tutki omaa syy - seuraus - kokemus suhdetta siihen pelkoon jota koet. 

3. Sitten kun syy - seuraus ja kokemus suhde on jossain määrin piirretty kartalle, voidaan siirtyä kolmanteen vaiheeseen, jossa on tärkeää löytää erilaisia keinoja, joilla voi purkaa pelon kokemusta tai tunnetta. 

Esimerkiksi aina voi soittaa  kaverille tai hyvälle ystävälle tai  sille parhaimmalle luotetulle, jolle voit kertoa näistä kaikista kokemuksista suhteessa tuohon pelkoon, jota koet. Toinen lähestymistapa voi olla se vaihe, jossa voi oppia elämään sen pelon kanssa, jota kokee ja voi edetä elämässä siitä huolimatta. Kolmas näkemys tähän pelkoon voi olla se, että oppii käsittelemään sitä erilaisin tavoin. Musiikkia kuuntelemalla, kirjoittamalla tai tekemällä jotain fyysistä, joka auttaa unohtamaan hetkeksi sen pelon kokemuksen. Näin tuo prosessointi ei vie liian nopeasti liian syvälle tuohon pelon kokemukseen ja sitä pelkoa voi oppia prosessoimaan hallitusti.

*

Alla linkki, jossa sama aihe videolla puhuttuna.

*

Songs ::  Laulut ja musiikkivideot: 



*


*


*



Tunne vapautta!


-
- namaste -


-



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti