Translate

Blogiarkisto

Etsi blogista omalla hakunimikkeellä

perjantai 25. tammikuuta 2019


 Namaste
Sanojen kiinnitys elämään


Tänään tahdon kertoa elämään kiinnittymisestä. Tällainen menettelytapa käy oikeastaan ilmi silloin kun kiinnittyminen tapahtuu elämässä monitahoisesti. Työ, harraste porukat, kaverit ja ystävät voivat luonnollisesti auttaa tässä asiassa.  Kuten yleensäkin,  joillekin ihmisistä voimme kertoa tai ajatella ääneen, huolet ja murheet. Täysin avoimesti. Syvällinen kohtaamisen mahdollisuus ihmisyyden tasolla on mielestäni erittäin tärkeää saavuttaa, vähintäänkin kahden ihmisen kanssa. Siinä läheisessä kaveripiirissä. Miksi? Käsittääkseni silloin voimme kohdata myös itsemme aidosti. Ilman oletuksia siitä,  millainen meidän tulee olla käyttäytymisemme osalta. 


Vapaa ideointi jättää aina tilaa, kehitykselle ja kasvulle. Näin ollen luovuus saa sijaa yhteisenä kasvun kokemuksena. Hyvin usein tämä tarkoittaa myös sitä, että erilaisuuden hyväksymisestä tulee luonnollinen käsite ja kokonaisuus, tuon kaltaisessa vuorovaikutuksellisessa suhteessa. Ainakin siihen pisteeseen asti, ettei ketään kanssakulkijaa loukata tai vahingoiteta, henkisesti tai fyysisesti. Pitkäaikaiset tutkimukset osoittavat, että aito välittäminen on myös suuremmin mahdollista, näissä kohtaamisissa joissa sallitaan ajatuksien ja sanojen tasolla, niin ikään särkymisen varaa. Jokainen sana ja lauserakenne, ei tarvitse olla viimeisen päälle lausuttu ja muodostettu, prikulleen oikeaoppisesti. Silloin lisäkysymys "mitä tarkoitat". Muodostuu totuudeksi, joka vie katseen, kohtaamisen tasolla lähemmäksi todellista kanssakäymistä. 


Toisinaan monitahoinen ihmisyyden kohtaaminen vaatii, omien sana muurien ja barrikadien kohtaamista, hyväksymistä ja ymmärtämistä. Varsinkin siellä käytännön tasolla, joka voi tietysti olla alati muuttuva käsite. Aina sitä mukaa kun muokkaamme ja kyseenalaistamme, tuota henkilökohtaista tunnesitoumusta ja merkitystä tiettyihin sanoihin, joita itse käytämme tai joku muu lausuu meille. Lähinnä tuo tunnesitoumus muodostuu, aina sitä mukaa kun joku niitä kasvuympäristössämme käyttää tai olemme kuulleet vuosien varrella jonkun sanovan. Jokainen persoonallisuus tuo lausunnoille, heidän henkilökohtaisen merkityksen. Verrattuna siihen, mitä hän sisimmässään tuntee. Tilannetta, elämää, ihmistä tai tapahtumaa kohtaan. 


Oikein sovellettuna, tällainen menettelytapa auttaa samastumaan toisen ihmisen tunnemaisemaan. Yhtäkuin auttaa myös syventymään, käsittämään ja ymmärtämään kenen tahansa näkemystä rakkauden käsitteisiin.  Yksi tärkeä osa-alue, joka mielestäni antaa hyviä eväitä elämään kiinnittymisen suhteen on se, että harrastaa erilaisia urheilulajeja. Kuuntelee erilaisia musiikkityylejä. Keskustelee siitä, mikä ihmisiä kiinnostaa juuri heidän työssä ja ammatissa tai harrastuksessa.Laulut ( Suomenkielinen )Songs ( English )

Hyvää kiinnittymisen viikonloppua!


NamasteEi kommentteja:

Lähetä kommentti