Translate

Blogiarkisto

Etsi blogista omalla hakunimikkeellä

sunnuntai 3. maaliskuuta 2019


Namaste



Hei!


Tänään meillä oli house ja breiking - workshop tapahtuma. 
Lisää löydät täältä (face) ja täältä (instagram, nettisivu)
-
Itseasiassa minä harjoitan break-dance tyyliä.  Toisinaan etsin mielelläni inspiraatiota ja vaikutteita toisenlaisista tyylilajeista. Jokin aika sitten kävin hip hop ja salsa tunnilla. Erilaiset tyylit tuovat aina jotain uutta minun tanssitekniikkaan.


Tänään tahdon puhua vastuullisesta rakastamisesta ja sen tärkeydestä.

Vastuullinen rakastaminen



Mielestäni vastuullinen rakastaminen alkaa ja tapahtuu siellä, missä sitoudutaan niihin yhteisiin ja keskeisiin arvoperusteisiin, jotka voidaan jakaa vähintään kahden ihmisen kesken, sydämen ja mielen toimintojen tasolla. Aina kun sitoutuu olemaan ystävä tai rakastettu toiselle, niin silloin sitoutuu myös kantamaan sen vastuun, mitä rakastamisen käsite puhtaasti toimiessaan kysyy. Luonnollisesti näiden arvojen mukaan voimme jakaa ajatuksia kaikenlaisista asioista. Näin toimiessaan, tuttava saa sijaa kyseenalaistaa nämä näkemykset ja siten kykenee vastaamaan rakkauden arvojen mukaan. Harvemmin sellaisen ihmisen tarve heijastuu ulospäin. Hän jakaa kokemuksia mielellään, muttei kiinnity tarpeeseen. Vapaan tahdon mukaan hän osaa perustella järkevästi, mihin hänen arvonsa perustuu ja siten kykenee myös kuuntelemaan toisten arvomaailman mukaisia näkemyksiä. Tuomitsematta niitä. Näin hän ymmärtää, miksi joku muu voi valita toisella tavalla.  Tietysti tästä tilanteesta tekee haastavan se  ihminen, joka  ei käsitä tai tahdo ymmärtää toisten arvomaailmaa. Käsittääkseni tämä on suurin syy sille, miksi ihmiset ajautuvat turhiin riitoihin läheistensä kanssa. 


Ihailen suuresti näitä ihmisiä, jotka sanovat, että he eivät riitele heidän suhteissaan. Ymmärrän kyllä, miksi eivät. Heillä vain ei ole tarvetta siihen, koska kaikista asioista, tunteista tilanteista, tapahtumista ja ihmisten menettelytavoista voidaan keskustella ja yleensä niihin ongelmatilanteisiin, lähdetään etsimään erilaisia uusia ajattelutapoja, ratkaisutapoja sekä lähestymistapoja. Näin ollen kun tuollainen tuore suunta löytyy, se viedään myös heti käytäntöön. Niin hyvin kun sen hetkisillä tiedoilla ja taidoilla sen kykenee tekemään. Uskon vahvasti siihen, ettei tarvitse katua mitään menneitä kokemuksia silloin kun toimii näin. Olettaen tietysti sen, ettei tahdo vahingoittaa toisia ihmisiä. Silloin kun aiheet käydään aiheina läpi, ei tarvitse kantaa kaunaa tai vihaa. Itseä saati muita kohtaan. 






Final lightening // Loppu kevennys






Antoisaa ja vastuullista viikkoa rakkauden saralle


Namaste

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti