Translate

Blogiarkisto

Etsi blogista omalla hakunimikkeellä

perjantai 31. toukokuuta 2019


Hei!

Oletko miettinyt, kuinka käsitellä tunnekuohuja?


*

Tänään tulin kertomaan muutaman ajatuksen ja näkemyksen tunnetyöskentelyyn. 
Lähestyn tätä asiaa pienen tarinan kautta. ks. video alla.
-
Keskimäärin joka kerta kun kuulemme jonkun ihmisen kertovan heidän elämän tarinaa ja sitä matkaa, jonka he ovat kulkeneet niin hyvin usein joudumme asettamaan silloin itsemme ja oman elämämme tuon tarinan  mukaiseen lineaariseen järjestykseen, joka tuolla tarinan kertojalla on. Mitä silloin tapahtuu? Toisinaan saatamme pysyä irrallisena liiallisesta vertailusta siitä, mitä itse olemme saaneet aikaan tai päässy kokemaan suhteessa tämän elämän tarinan kertojan kanssa. Toisinaan kuitenkin tuo vertailukierre voi viedä meidät itse syytösten partaalle, joka saattaa nostaa myös itse vihan tunteita esille. 
-
Joka tapauksessa, jokainen tunne, jota tunnemme, nousee esille, jotta voimme kokea ne täysin ja läpikotaisin. Nykyään on esillä paljon erilaisia tekniikoita työskennelläksemme näiden tunnekuohujen kanssa. Hengitystekniikoita, hiljentymistekniikoita, rauhoittumistekniikoita, liike ja ääniharjoitteita. Se on tietysti hyvä asia, koska uskon, ettei tunteiden tukahduttaminen toimi  kertakaikkiaan pidemmässä mittakaavassa. NÄin ollen on tärkeää testata näitä eri tekniikoit, jotta voi oikeasti löytää itselle sen konkreettisen tavan käsitellä niitä omia tunteita.  Miksi näitä tekniikoita tarvitaan? Syy on oikeastaan hyvin yksinkertainen. Mielestäni siksi, että siten opimme kantamaan eheämmin sen vastuun omista tunteistamme ja siten voimme kohdata ehkäpä hieman ehyemmin  sellaset henkilöt, joilla saattaa olla vielä niitä keskeneräisiä haasteita tunnistaa heidän tunteita ja siksi myös heidän käyttäytymisessä voi myös olla puutteita.
-
Mitä muuta tunnetyöskentely vahvistaa? Luonnollisesti sitä kykyä lähestyä ihmisiä, koska silloin kuka tahansa osaa käsitellä tunteita paremmin ja kuvailla sen, miksi ylipäätään tuntee jotain. Silloin ei myöskään pelota kohdata toisten tunteita, varsinkaaan siinä tapauksessa, jos heillä on järkiperäiset syyt ja perustelut heidän tunteilleen. Tällaisia mietteitä tällä kertaa. Tosiaan jos koet, että näistä minun ajatuksista ja ideoista voi olla sinulle jotain apua. Niin aina voi soittaa tai ottaa yhteyttä ja neuvotellaan sitten yhteistyökuvioita. Mikäli muutoin tahdot seurata minun ajatuksia ja näkemyksiä enemmän niin youtube päivittyy aina silloin tällöin. Facebook päivityksiä kertyy toisinaan ja instagram tilillä pyörii myös päivityksiä.
-
Voi hyvin, elä terveenä ja me tavataan taas!
-




Song:





Feel free, be well and we meet again! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti