Translate

Blogiarkisto

Etsi blogista omalla hakunimikkeellä

keskiviikko 15. toukokuuta 2019



Hei!



Oletko miettinyt sitä, mitä se spontaanisuus tarkoittaa siellä vuorovaikutuksessa?

Olen tässä viime päivinä puhunut muutamien ihmisten kanssa spontaanisuudesta. 
Aihetta pyöritellessä syntyi seuraava videomateriaali. 


Spontaanisuus vuorovaikutuksessa





English subs into my youtube 


-

Spontaanisuus Vuorovaikutuksessa



Tänään tulin kertomaan muutaman näkemyksen spontaanisuudesta. Spontaanisuus voi ensinnäkin olla sekä hyvä että huono juttu. Tietysti se riippuu paljolti siitä, että millaisen ihmisen kanssa me olemme tekemisissä. Kun ajatellaan spontaanisuutta käsitteenä niin sehän on sellainen: räjähtävä, voimakas tai mukaansatempaava ja oikeastaan yllätyksellinen ja sellainen, ajatellaan vaikka leikkisä. Joka tapauksessa jos ihminen pyrkii olemaan suunnitelmallinen Esimerkiksi kun ajatellaan ihmissuhdetta, jossa toinen osapuoli on tosi suunnitelmallinen ja pyrkii tekemään kaiken tosi suunnitelmallisesti niin silloin spontaanisuus voi tavallaan rikkoa hänen tasapainoa ihmisenä tietyissä asioissa.

*

Joka tapauksessa, uskon siihen, että spontaanisuus voi syventää tuota ihmissuhdetta. Silloin kun se käyttäytyminen osataan kohdentaa, tavallaan oikeudenmukaisesti ja oikeaoppisesti, oikeanlaisessa tilanteessa. Esimerkiksi matkoilla ollessa voi olla spontaani ja tuoda sitä pilkettä silmäkulmaan ja niihin tilanteisiin ja saada siten sitä huumoria aikaiseksi sielä ihmissuhteen melskeessä. Kun ajatellaan kotioloja niin myös siellä voi olla spontaani joissakin tilanteissa ja tuoda sellaisia uusia ajatuksia ja näkemyksiä siihen ihmissuhteeseen ja siten voi syventää tuota kyseistä ihmissuhdetta.

*

Tällaisia ajatuksia. Spontaanisuudesta voi siis olla hyötyä. Vielä se kun ajatellaan ihmissuhdetta, jossa on kaksi erilaista ihmistä niin hyvin usein sanotaan, että nämä erilaiset ihmiset täydentävät toisiaan ja että he ovat jollain tavalla puutteellisia jo ennestään, ennen tuota ihmissuhdetta. En oikein usko siihen. Uskon siihen, että meidän tulee tavallaan olla täysiä ja eheitä ihmisiä jo ennen tuota suhdetta, jotta voimme antaa niin sanotun eheän minuuden ja eheän rakkauden tuohon ihmissuhteeseen. Mikäli pysytte kärryllä tästä asiasta, jota ajan takaa.

*

Toki on olemassa sellaisia käyttäytymistapoja, joissa voimme täydentää toisiamme. Esimerkiksi jos joku on, kuten tuossa aiemmin mainitsin sen suunnitelmallisuuden, että jos joku on tosi suunnitelmallinen niin hän voi juuri tarvita tuota spontaaniutta, että hän saa vähän sitä hauskuutta ja sellaista irtiottokykyä siihen elämään ja elämänasenteeseen. Tällaisia mietteitä tällä kertaa. Kesäloma tulossa niin tiedän että ihmiset matkustaa aika paljon niin silloin on monia mahdollisuuksia olla spontaani.

-

Minua voi toki seurata täällä youtube kanavalla, facebook päivitykset pyörivät myös ja instagram tili päivittyy aina aika-ajoin. Voi hyvin, elä terveenä ja me tavataan taas!

*

Lisätietoja:

Nettisivut / websites



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti